OLĪVEĻĻA AR ROZMARĪNU GARŠU.
Eļļa vidējas konsistences, nedaudz biezāka nekā parasti,
skaista zelta krāsa, patīkams aromāts un nedaudz skābena garša.
Saldens, nedaudz priežu aromāts rozmarīnam lieliski sader ar
salātiem, zupām, dārzeņiem un marinādēm.
Olīveļļa ar rozmarīnu ir neaizstājama Vidusjūras virtuves
gatavošanā.
Nerafinēta olīveļļa,
aukstā presēšana Ekstra Virgin.
Nerafinētu, neapstrādātu augstākā labuma olīveļļu iegūst no
svaigi novāktām olīvām, tikai mehāniski (presējot). šī eļļa saglabā maksimāli daudz noderīgu un
barojošu vielu.
Lai tradicionālajai olīveļļai pievienot pikantu noti, tā
tiek aromatizēta. Citrusaugļi, čili, ķiploks, rozmarīns, baziliks ir lieliskas
sastāvdaļas aromatizēšanai.
Šīs eļļas ir lieliska garšas piedeva daudziem ēdieniem. Piemēram,
gaļas ēdieni - čili un ķiploks. Salātiem un makaroniem - pipari, garšvielas.
Zivīm - citrons, jūras veltēm - apelsīns. Eļļa ar baziliku vai rozmarīnu ir
klasisks Vidusjūras virtuves standarts.
Visas ekstakti, kas veido mūsu olīveļļas, ir dabīgi ekstrakti
no Vācijas, kuriem ir starptautisks kvalitātes sertifikāts.