Enerģētiskā vērtība 100 gr miltu: 371 292 Kcal/1209 kJ. Proteīns 30 gr, Šķiedrvielas 41,4 gr, vitamīni B1, В2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, А, D3, Е, К, C; olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti, cinks, selēns, varš un citi makro un mikro elementi.
Profilaksei kaņepju sēklu miltus izmanto kā bioloģiski aktīvu piedevu, to lieto pa vienai tējkarotei 2–3 reizes dienā 20 minūtes pirms ēšanas, uzdzerot siltu ūdeni.
Kursa ilgums – mēnesis. Kaņepju miltu lietošanas laikā obligāti jāizdzer vairāk ūdens nekā ierasts dzert ikdienā.
Lietojot kaņepju sēklu miltus (granulas), būs veselas aknas un skaista figūra.Kaņepes – viens no efektīvākajiem tautas medicīnā izmantotajiem ārstniecības augiem. No kaņepēm gatavo dažādus preparātus daudzu saslimšanu, ieskaitot onkoloģijas slimības, ārstēšanai. Nonākot kuņģī, kaņepju milti piebriest un kā skrubis darbojas visā zarnu traktā, attīrot to un stimulējot tā sieniņu darbību.
Veģetāriešu un vegānu uzturā melnās ķimenes sēklu granulu miltiem kā olbaltumvielu, taukvielu, ogļhidrātu, vitamīnu un daudzu citu minerālvielu avotam ir jo īpaša nozīme un vērtība, lai nodrošinātu pilnvērtīgu uzturu.